Nieuwe fiets-en voetgangersbrug over de Thames in Reading (UK)

Met deze slank uitgevoerde tuibrug en aanbrug is een eerst stap gezet in een serie van infrastructurele verbeteringen in de Engelse plaats Reading. De recent geopende brug creëert een nieuwe verbinding voor fietsers en voetgangers tussen Reading Town Centre, het nieuw ontwikkelde treinstation en Caversham.
Hollandia Infra heeft deze ca. 122 meter lange tuibrug, de ca. 40 meter hoge pyloon en de ca. 70 meter lange aanbrug gefabriceerd en gemonteerd voor hoofdaannemer Balfour Beatty Civil Engineering Limited, die het totale werk heeft gerealiseerd voor de Reading Borough Council. De constructie is ontworpen door Peter Brett Associates LLP (PBA) in samenwerking met architectenbureau Design Engine.

Het project kenmerkt zich door de hoge eisen die zijn gesteld vanuit PBA en de architect aangaande de afwerking en esthetica van de brug. Dit vereiste een goed samenspel tussen ontwerp, uitvoering en afwerking. Zowel PBA als de architect hebben zowel tijdens de bouw als over het eindresultaat hun complimenten uitgesproken over de vakkundigheid van Hollandia Infra.
Vooral het vele gebruik van speciaal geborsteld RVS (o.a. leuningen, sierkappen tuikabels), het uitgebreide verlichtingspakket en het ontwerp van leuningen in Corten staal op de aanbrug, e.e.a. om zo het natuurlijk aanzicht van riet langs de waterkant te creëren, kenmerken dit bijzondere project.

Datum: