Nieuwe Grote Wijnbrug in Rotterdam krijgt vorm

Afgelopen week heeft Hollandia Infra de nieuwe staalconstructies voor de Grote Wijnbrug vanaf een ponton ingehesen en gemonteerd. Dit betrof onder meer het stalen brugval en verder de balans, die op de eerder geplaatste hameistijlen werd gemonteerd.
De gehele montage-operatie in de Rotterdamse binnenstad is naar wens verlopen. Opdrachtgever Gemeente Rotterdam sprak in het compliment aan ons team over een “geruisloos verlopen operatie”. Inmiddels is de brug over de Wijnhaven (voorlopig als vaste brug) weer opengesteld voor verkeer.
In deze geslaagde klus is wederom het vakmanschap van Hollandia Infra herkenbaar!

De oude Grote Wijnbrug dateert uit 1935 en was na ruim 80 jaar dienst aan het einde van zijn levensduur gekomen.
Hollandia Infra voert dit werk uit samen met civiele partner Maas bv op basis van een UAV-GC contract in opdracht van de Gemeente Rotterdam.
Naast het vervaardigen en monteren van de brugdelen heeft Hollandia Infra ook het volledige ontwerp voor deze stalen ophaalbrug uitgevoerd.

Gedurende de komende weken zal het elektro-hydraulisch bewegingswerk worden gemonteerd en verdere afrondende werkzaamheden verricht. Naar verwachting zal de nieuwe Grote Wijnbrug medio december van dit jaar definitief open gaan voor het verkeer.

Datum: