Project IJsseldelta open voor publiek op “Dag van de Bouw”

Op 20 mei jl. vond weer de jaarlijkse Dag van de Bouw plaats. Tijdens deze dag laten de leden van Bouwend Nederland, UNETO-VNI, de Aannemersfederatie, VNconstructeurs en NL Ingenieurs zien tot welke hoogstandjes zij in staat zijn.
Ook het project "IJsseldelta", dat onderdeel uitmaakt van het landelijke overheidsproject “Ruimte voor de Rivier”, stond in de schijnwerpers.

Hoofdaannemer Van Hattum en Blankevoort stelde deze dag de bouwplaats en de toekomstige sluiskolk van de Recreatie-schutsluis in Kampen open voor het publiek.
Hollandia Infra ontwerpt en vervaardigt onder andere de stalen sluisdeuren en de bewegingswerken voor deze nieuwe schutsluis.
Momenteel wordt in de hallen van Hollandia Infra de laatste hand gelegd aan deze staalconstructies. De stalen deuren zullen in week 24 naar de bouwplaats worden vervoerd om aldaar te worden gemonteerd.

De bezoekers kregen op de bouwplaats in Kampen een goede indruk van het productieproces van deze stalen deuren en bewegingswerken middels een collage van fabricage foto’s die op de kolkwanden werd gepresenteerd.

Datum: