British Airways i360 open voor publiek

Hollandia heeft een rijke historie in het maken van bijzondere, in het oog springende, staalconstructies. Met trots voegen we daar de British Airways i360 aan toe; wat ons betreft een waardige opvolger aan deze traditie!

De “Brighton Tower” is een 162 meter hoge stalen uitzichttoren, die direct aan het strand van de bekende Engelse badplaats Brighton is verrezen. De toren is voorzien van een grote, aerodynamisch vormgegeven capsule (“the Pod”), waarin wel tweehonderd bezoekers tot op een hoogte van 138 meter worden gebracht.
Begin augustus 2016 is de British Airways i360 open gegaan voor publiek. Iedereen kan nu genieten van deze unieke attractie en bij goed weer van een adembenemend uitzicht over de Engelse kust, Brighton en het achterliggende landschap.

De British Airways i360 is een ontwerp van het Engelse architectenechtpaar David Marks en Julia Barfield (Marks Barfield Architects).
Als staalbouwer zijn wij de hoofdaannemer geweest voor de realisatie van deze toeristische attractie. Voor dit bijzondere bouwwerk hebben wij, als Hollandia Infra, ruim 1000 ton aan staalconstructie vervaardigd op onze werf in Krimpen a/d IJssel en op bijzondere wijze gemonteerd in Brighton.
De Engelse aannemer Mackley Civil Engineering verzorgde in onderaanneming de fundering en de bijbehorende bezoekersgebouwen.
De Franse skiliftproducent Poma leverde de capsule (“the Pod”) voor de uitkijktoren inclusief het aandrijfmechanisme.

Datum: