Brugdelen Koningin Maximábrug geplaatst

De afgelopen maanden is er op de Hollandia werf in Krimpen aan den IJssel hard gewerkt aan deze bijzondere brug. Hollandia Infra, heeft als bouwpartner van civiele aannemer Mobilis, de staalconstructies en het bewegingswerk voor de Koningin Maximábrug over de oude Rijn (in Alphen a/d Rijn) geproduceerd en gemonteerd (halverwege juli 2016). Het in bedrijf stellen zal de aankomende periode gebeuren. Hollandia Services is onze partner voor de besturing en bediening. De brug wordt aangedreven door een hydraulische Installatie. Deze wordt in opdracht van Hollandia Infra door Bosch Rexroth gefabriceerd.

De Koningin Maximábrug is een energieneutrale dubbele bascule brug, gelegen over de Oude Rijn. De brug biedt 2 x 2 rijbanen aan snelverkeer en 1 rijbaan voor fietsers en voetgangers. De doorvaartopening bedraagt 14,2 meter. De kleine brug weegt ca. 230 ton en de grote brug ca. 280 ton, dit nog zonder ballast.
Architectenbureau Syb van Breda ontwierp de brug. Het landschapsontwerp is van de hand van wUrck landschaps-architecten.

Zie ook artikel in Grond/Weg/Waterbouw op http://www.gww-bouw.nl/energieneutrale-brug-met-koninklijke-allure/

Datum: